O projektu
Profil ažuriran: 30.01.2023.
IGOR
VUKOTIĆ
Datum rođenja: 15.08.1976.
Mesto rođenja: Kotor
Igor Vukotić, stariji brat u javnosti poznatog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, godinama se krije od crnogorskih istražnih organa, ali i kriminalnih protivnika. Za razliku od brata, Igor se nije eksponirao u javnosti, pa šira javnost dugo nije znala ni kako izgleda – mediji su tek krajem 2022. godine objavili nekoliko njegovih starijih fotografija.
više teksta
IGOR VUKOTIĆ
VEZE SA KRIMINALNIM GRUPAMA
škaljarski kriminalni klan
POSTUPCI
Falsifikovanje dokumenata
Kriminalno udruživanje
Pokušaj ubistva
Status: postupak u toku
Institucija: Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici

Vukotić je bio osumnjičen da je zajedno sa Đurom Vujovićem 2017. godine u Podgorici pokušao da ubije Stevu Dukića.

Na Dukića je pucano oko dva sata popodne dok je vozi automobil u podgoričkom naselju Zlatica. Automobil iz kog je pucano u njega pronađen je zapaljen nedugo nakon njegovog ranjavanja.

Policija i tužilaštvo sumnjičili su Vukotića i Vujovića. Ipak, 2020. godine tužilaštvo je obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza. Napadnuti Dukić tužiocu je ispričao da mu je Vukotić bio prijatelj i da nije imao razlog da ga ubije i da je tog dana krenuo kod njega na ručak.

“Posebno je naveo da je sa okrivljenim Vukotić Igorom u izuzetno dobrim prijateljskim odnosima, da su pobratimi, te da se upravo kritičnog dana kada su po njegovim navodima nepoznata lica pucala na njega uputio u Kotor na porodični ručak kod sestre, koji je organizovao Vukotić Igor u njihovoj kući u Kotoru, te da Vujović Đura ne poznaje i da smatra da isti nema nikakvog razloga za izvršenjem ovih krivičnih djela na njegovu štetu”, piše u naredbi o obustavljanju istrage.
Pucnjava u diskoteci „Madam Koko”
IMOVINA
Trospratna zgrada, Podgorica
Dvospratna zgrada, Podgorica
Pomoćni objekat, Podgorica
Pomoćni objekat, Podgorica
Stan, Kotor
Poslovni prostor, Kotor
Poslovni prostor, Kotor
Porodična kuća, Kotor
KOMPANIJE
Geometry, Crna Gora
Firma je osnovana u martu 2014. godine u Kotoru. Vukotić ima tri odsto udela, dok je vlasnik ostatka od 97 odsto Željko Bošković iz Kotora.
Souvenir Box, Crna Gora
Konoba Kantun, Crna Gora
Copyright © 2021 MANS/KRIK