O projektu
Profil ažuriran: 30.01.2023.
MILAN
VUJOTIĆ
Datum rođenja: 05.04.1982.
Mesto rođenja:
Milana Vujotića policija i tužilaštvo označavaju kao jednog od najvažnijih ljudi u kavačkom kriminalnom klanu. Napad na njega u Podgorici 19. februara 2015. godine – kada je usred dana u vazduh dignut njegov „audi” – označio je početak krvavog kriminalnog rata koji je podelio podzemlje i u kome je ubijeno više desetina ljudi. Nekoliko sati nakon eksplozije u Podgorici na Novom Beogradu je ubijen Goran Radoman, važan član suparničkog škaljarskog klana.
više teksta
MILAN VUJOTIĆ
VEZE SA KRIMINALNIM GRUPAMA
kavački kriminalni klan
POSTUPCI
Kriminalno udruživanje, planiranje ubistva
Institucija: Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u januaru 2023. podiglo je optužnicu protiv Vujotića zbog planiranja ubistva nekoliko pripadnika suparničkog škaljarskog klana.


Vujotić je, krivičnom prijavom koju je policija podnela u julu 2022. godine, označen kao jedan od vođa grupe koja je planirala da likvidira vođu „škaljaraca” Jovana Vukotića. Plan je bio da Vukotića, koji se u to vreme nalazio u pritvoru u Spužu, ubiju iz snajpera.


Optužbe su proširene nekoliko meseci kasnije i grupa je osumnjičena za planiranje ubistva člana škaljarskog klana Jovana Jovanovića. Plan Vujotića i saradnika je osujećen, kako su naveli iz tužilaštva, zbog istraga i akcija policije.


Tužilaštvo je predložilo da se Vujotiću sudi u odsustvu. Sud još nije potvrdio optužnicu.
Kriminalno udruživanje, ubistvo
Kriminalno udruživanje, pomaganje pri ubistvu, planiranje ubistva
Kriminalno udruživanje
Nasilje u porodici
IMOVINA
Kuća, Podgorica
Zemljište, Podgorica
Vinograd, Podgorica
KOMPANIJE
Vujotimpex, Crna Gora
Vujotić je kompaniju osnovao krajem 2008. godine u Podgorici i bila je registrovana za usluge pripremanja i posluživanja pića. Dve godine kasnije, 2010. godine kompanija je otišla u stečaj zbog 1.300 evra duga Poreskoj upravi, a zatim je i ugašena. U tom periodu imala je promet od 2.249 eura.
Copyright © 2021 MANS/KRIK