O projektu
Igor Dedović je ubijen 19.01.2020. u Atini.
Profil ažuriran: 29.06.2022.
IGOR
DEDOVIĆ
Datum rođenja: 21.08.1976.
Mesto rođenja: Kotor
Dedovića su bezbednosne službe označavale kao jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana. U izveštaju srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) navodi se da je Dedović često putovao u Brazil, kao i da uglavnom nije boravio u Crnoj Gori, već u Trebinju u Bosni i Hercegovini, kao i u Hrvatskoj.
više teksta
IGOR DEDOVIĆ
VEZE SA KRIMINALNIM GRUPAMA
škaljarski kriminalni klan
POSTUPCI
Pokušaj ubistva
Institucija: Više državno tužilaštvo u Podgorici
Protiv Dedovića je u februaru 2019. godine pokrenuta istraga zbog sumnje da je sa svojim saradnicima vođom i bitnim članom škaljarskog klana – Jovanom Vukotićem i Milićem Šakovićem – Minjom pokušao da ubije dvojicu pripadnika suparničkog klana.

Kolima koja je vozio upravo Dedović oni su, kako je tvrdilo tužilaštvo, u Kotoru presekli put automobilu u kome su bili Miloš Radonjić i Vojin Stupar i počeli da pucaju na njih. Kavčani su uspeli da izađu iz kola i pobegnu, a sve vreme, kako je tvrdilo tužilaštvo, trojica osumnjičenih su pucali na njih. Stupar je tom prilikom teško ranjen, dok je Radonjić prošao bez povreda.

Dedović je tokom istrage bio u bekstvu, pa nije ni saslušan. Osobe koje su mu bliske i poznaju ga, među kojima i njegova supruga, ispričale su da je tog dana bio u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije. Šaković je na saslušanju ispričao da nema nikakve veze sa događajem, a Vukotić da je tog dana bio u Podgorici.

Istraga je protiv Dedovića obustavljena u martu 2020. usled smrti – on je dva meseca ranije ubijen. U julu je obustavljena istraga i protiv Vukotića i Šakovića zbog nedostatka dokaza. Stupar je promenio iskaz – u početku je tvrdio da je Vukotić pucao, a posle da nije siguran, a iskaz drugog oštećenog, Miloša Radonjića, tužilaštvo nije moglo da prihvati budući da je kontradiktoran i da je veštačenje pokazalo.
Nedozvoljeno držanje oružja
IMOVINA
Stan, Budva
KOMPANIJE
Global
Kompaniju „Global” Dedović je osnovao u maju 2004. godine zajedno sa Tripom Ivovićem i bavila se iznajmljivanjem automobila. Firma je i dalje aktivna.
D & I CO
Copyright © 2021 MANS/KRIK